Inici ACCAT
  Inici Història   Mapa Web   Cercador
Revista Materials
Revista Materials

Cursos 

Recursos

Flashos

Espai professors
Introdueix el teu 'usuari' i 'password' per accedir al blog.
  
  
  
Història

L’Associació Conèixer Catalunya, ACCAT, entitat nascuda el 1998 per ajudar a divulgar, promoure i estimar el patrimoni català especialment en el rang identitari, promou la campanya d’història de Catalunya perquè la ciutadania conegui la seva història i perquè els nouvinguts tinguin també accés a més informació sobre el lloc on s’estan arrelant. La Campanya aspira, doncs, a fer efectiu aquest objectiu mitjançant un conjunt d’activitats i iniciatives divulgatives executades amb la col·laboració d’entitats, organismes i tribunes diverses com ara les universitats i els diaris.

La història de Catalunya, element indispensable de normalització cultural

El coneixement de la pròpia història és per a qualsevol poble un element d'identitat nacional i de normalitat cultural, i el mitjà per esborrar tant l'una com l'altra és provocar en un poble el descrèdit de la seva història i l'oblit. Durant molt de temps, per a liquidar la nostra consciència d'identitat col·lectiva, s'ha negat als catalans el dret d'aprendre la història de Catalunya a l'escola i a la universitat, així com se'ns negava cultivar el coneixement de la nostra llengua i de la nostra cultura. (...)

Per anòmal que pugui semblar, un cop més, cal legitimar la història de Catalunya i la cientificitat del seu coneixement amb unes referències nacionals. (...)

A nosaltres, historiadors i professors d'ensenyament secundari i universitari, no ens preocupa gens que algú encara pugui criticar-nos per defensar la història de Catalunya com a nació, és a dir, la història nacional de Catalunya. L'única cosa que ens preocupa és que la història de Catalunya continuï en una situació d'inferioritat i d'anormalitat, que no es comprometi més el futur per la ignorància d'unes referències bàsiques sense les quals cap poble no és capaç d'identificar-s'hi ni de progressar civilment. Hem de reconèixer els errors del nostre passat, les defallences, les injustícies, però també n'hem de conèixer els progressos col·lectius, que comporten la superació de les dificultats i la lluita contra l'opressió. Sense això és impossible l'autoestima indispensable per anar endavant i per no acabar desapareixent com a poble, engolits per altres entitats que poden ser més grans, però no més dignes.

RAMON ALBERCH I FUGUERAS, AGUSTÍ ALCOBERRO i cinquanta historiadors més.
[Manifest publicat al diari Avui el 23 de gener de 1994]

 
Notícies d'actualitat
CURSOS ESTIU 2012 - INTENSIUS JULIOL
15/02/2012


Conferencia: Els catalans i la nostra història
12/12/2011


Cursos Conèixer Catalunya
15/12/2009


100 Figures que fan nació
17/09/2009
"; //echo $contenido; ?>
Em dic Catalunya i sóc una nació

Enllaços
Amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya
Cursos i rutes d'història de Catalunya

- Sobre el web - Avís Legal - Conformitat W3C -
- Darrera modificació pàgina: 10:29, 21/06/2018 -
(C) Accat, 2001 - 2018