L'Entitat   Web d'Història   Recursos   Activitats   Mapa Web   Cercador
Activitats
Xarxa Musical Escolar .Cat

Campanya "Xarxa musical escolar.cat"

L'Associació Conèixer CATalunya - ACCAT ofereix una proposta gratuïta als professors de música dels Centres d'educació primària i secundària, encaminada, especialment, a fomentar el cant i també el Cant Coral als centres escolars. Per diverses raons i circumstàncies el cant no té el protagonisme que desitjaríem, essent com és un element important i decisiu en la formació musical dels alumnes de Catalunya. També ofereix la possibilitat de millorar la qualitat dels cors escolars ja existents i la creació de nous cors (tant a primària com a secundària) amb l'assessorament i formació d'experts de renom en aquest camp.

Fer conèixer el patrimoni musical català i fomentar l'ús del català en el cant també són objectius fonamentals d'aquesta campanya.

Tots aquests objectius s'engloben en la campanya 'Xarxa Musical Escolar.CAT' iniciada el 2006, i que pretén:


1) Aconseguir una xarxa de professorat de música de l'etapa de secundària,  etapa on el cant és pràcticament inexistent, consistent en la creació d'un entramat de professors de música de secundària, principalment, els quals s'interrelacionaran (mitjançant reunions i fòrums d'internet) i milloraran la seva pedagogia de cant coral i de foment de les cançons populars catalanes i en llengua catalana amb la formació que l'ACCAT els oferirà. En concret s’ha ofert de manera gratuïta un dossier, que trobeu també aquí al nostre web, i la participació en tallers didàctics sobre el mateixos dossiers que contenen:

a) Un repertori de cançons que poden ser útils al llarg del curs escolar. Abasten diferents estils i tant s'hi pot trobar cançons que formen part de la nostra cultura, com cançons pròpies de festes i tradicions, com també cançons que el cinema difon, com és el cas de la pel·lícula 'Les choristes' ja presents en el primer dossier confeccionat durant l'any 2006, i traduïdes al català.

b) Un petit treball sobre un tema concret musical (l'any 2006 va ser sobre Mozart, el 2007 sobre la Nova Cançó i el 2008 sobre el centenari del Palau de la Música Catalana) amb entrevistes i recursos pedagògics per facilitar la tasca de docència del professorat (activitats relacionades amb el tema proposat i amb uns petits fragments d'òpera o de temes musicals per ser cantats pels propis alumnes en l'idioma original o/i en català)

c) Partitures i material fàcilment reproduïble perquè el professor el treballi segons interessos i necessitats.

d) Informació de concursos de cançó per a grups o cors escolars.

2) Ampliar la xarxa de professorat amb la inclusió del professorat de primària, potenciant els cors escolars de qualitat

Potenciació de cors de qualitat i exigència a les escoles i instituts, basant-nos amb l'experiència de l'Escola IPSI, escola privada-concertada de Barcelona, que a través del Cor Vivaldi, dirigit per Òscar Boada, és un referent de qualitat musical arreu del país. Amb el seu assessorament s’està creant una xarxa de Cors als centres d'ESO, d'alta qualitat. La formació es du a terme amb tallers i assessorament personalitzat.

3) Concert de professors de música al Palau de la Música Catalana

 

 

·         Els professors inscrits s'han hagut de preparar 6 cançons i assajar amb el director del cor mínim dos cops (setembre 2009 i gener 2010). Les partitures i midis es troben en el nostre web (apartat Recursos / multimèdia)

 

-      El concert es va dur a terme el diumenge 7 de febrer de 2010, per la tarda, al Palau.

 

-        El concert va contar de tres parts

 

1-    Actuació de les Corals dels centres que treballen en el Taller de la formació de cors de qualitat.

2-    Actuació dels professors/es

3-    Concert del Cor Vivaldi-Petits Cantors de Catalunya.Per a més informació d'aquesta campanya dirigiu-vos a xarxamusical@accat.cat o bé truqueu al 934125733 (de 10 a 14h) demanant per Montserrat Figuera.


La Campanya Xarxa Musical Escolar.CAT compta amb la col·laboració i assessorament de: Òscar Boada (Cor Vivaldi), David Gómez i Josep Vila (Fundació Amics de la Unió de Granollers), Víctor Cucurull (FUSIC), Jordi Maluquer (crític musical), Josep Porter (crític musical), Manuel Cabero (exdirector Cor Madrigal), Núria Trias (Institut Llongueras), Ramon Beltran (Corals inf. i juv. de l’Orfeó de Sants), Àngel Soler (director Estudi de música A. Soler), Lluís Virgili (exdirector Orfeó Lleidatà), Pere-Albert Balcells (especialista en l’obra de Mozart), Josep Espar (promotor cultural i Secretari Gral. de l’ACCAT) i d’AECCC – campanya “el país a l’escola”.

 


Material
 Dossier 2 - La nova cançó
 Dossier 3 - Palau de la Música Catalana
 Dossier 1 - Mozart
 p-Mai mes.pdf
 p-L'emigrant.pdf
 p-La dama d'Arago.pdf
 p-Al vent.pdf
 p-Mes enlla.pdf
 p-Que tinguem sort.pdf

Agenda
Concert de professors al Palau de la Música Catalana
      Inici Exp. Fi Exp
Palau de la Música Catalana Associació Conèixer Catalunya - ACCAT 07/02/2010 07/02/2010

Concert de professors de música al GRAN TEATRE DEL LICEU
      Inici Exp. Fi Exp
Gran Teatre del Liceu Barcelona Xarxa Musical Escolar.Cat 07/10/2012 07/10/2012

Banners

Col·laboradors
Amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya
Cursos i rutes d'història de Catalunya

- Sobre el web - Avís Legal - Conformitat W3C -
- Darrera modificació pàgina: 6:50, 17/07/2019 -
(C) Accat, 2001 - 2019